Meriç Can Özçil, Author at Espor Haberleri https://esportimes.com/tr/author/canozcil/ Esports and Gaming Mon, 21 Nov 2022 13:50:59 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.4 https://esportimes.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-logo-gr-v2-32x32.png Meriç Can Özçil, Author at Espor Haberleri https://esportimes.com/tr/author/canozcil/ 32 32 2022 Sezonunun Finalinde Kazanan Verstappen, Teşekkürler Seb! https://esportimes.com/tr/2022-sezonunun-finalinde-kazanan-verstappen-tesekkurler-seb/ https://esportimes.com/tr/2022-sezonunun-finalinde-kazanan-verstappen-tesekkurler-seb/#respond Mon, 21 Nov 2022 13:49:01 +0000 https://esportimes.com/?p=111869 Abu Dhabi‘de 2022 sezonunu Max Verstappen’in zaferiyle ve vedalarla kapattık. Sebastian Vettel‘in vedası nedeniyle duygusal başlayan hafta sonu öncesi yaşananlar şu şekilde: Geri döndü. Üstelik bu sefer yedek değil, as olarak. İddialara göre Ferrari, Mattia Binotto yerine Alfa Romeo’nun direktörü Frederic Vasseur’ü operasyonlarının başına geçirme kararı aldı. Haber Tifosileri epey mutlu etse de Ferrari’den yalanlama […]

The post 2022 Sezonunun Finalinde Kazanan Verstappen, Teşekkürler Seb! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Abu Dhabi‘de 2022 sezonunu Max Verstappen’in zaferiyle ve vedalarla kapattık.

Sebastian Vettel‘in vedası nedeniyle duygusal başlayan hafta sonu öncesi yaşananlar şu şekilde:

  • Haas, Mick Schumacher ile yollarını ayırdığını ve 2023 ile birlikte Nico Hülkenberg’in takıma katılacağını duyurdu. Mick’i gridin dışında görmek şaşırtıcı oldu. Umarım güçlenerek daha iyi şekilde geri döner.

Geri döndü. Üstelik bu sefer yedek değil, as olarak.

İddialara göre Ferrari, Mattia Binotto yerine Alfa Romeo’nun direktörü Frederic Vasseur’ü operasyonlarının başına geçirme kararı aldı. Haber Tifosileri epey mutlu etse de Ferrari’den yalanlama geldi. Yine de “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” atasözünü hatırlamakta yarar var.

Amerikan sürücü Logan Sargeant, önümüzdeki sezon Williams için yarışacak. Gerekli sürücü lisans puanını elde eden Sargeant, Williams koltuğunu kapmış oldu.

Gridin dışında kalması kesinleşen Daniel Ricciardo’nun eski takımı Red Bull’a yedek pilot olarak döneceği iddia edildi.

“Sebastian Vettel Haftası” çerçevesinde Lewis Hamilton önderliğinde 20 pilotun da katılımıyla gerçekleşen akşam yemeği organizasyonuyla birlikte efsane isim onurlandırıldı.

F1 2022. Saygılar.

Red Bull yaptığı açıklamayla geçtiğimiz hafta Brezilya’da yaşanan problemlerin çözüldüğünü belirtti.

Max Verstappen, GQ tarafından “yılın sporcusu” ödülüne layık görüldü.

Antrenman Turları

8 yedek pilotun yer aldığı ilk antrenman seansında Hamilton, Russell ve Leclerc zirvedeydi. Shwartzman, Lawson, Kubica, Sargeant, Fittipaldi, O’Ward, Doohan ve Drugovich seansta boy gösteren isimlerdi.

Daniel Ricciardo’nun probleminin damga vurduğu 2. Antrenman Seansı’nda en iyi turlar Verstappen, Russell ve Leclerc’ten geldi. Üçüncü seansta ise zirvede Perez vardı. Verstappen ve Hamilton Meksikalıyı takip etti.

Sıralama Turları

Magnussen, Gasly, Bottas, Albon ve Latifi sıralama turlarına veda eden ilk isimler oldu. Oldukça yakın bir derece ile Q3’ten olan Alonso’nun yanı sıra Tsunoda, Schumacher, Stroll ve Zhou da Q3’e yükselemedi. Takımların performanslarına göre sıralandığı Q3’te ise Verstappen pole pozisyonun sahibi oldu. Perez takım arkadaşını takip ederken Leclerc de üçüncü oldu. Leclerc’i Sainz, Hamilton ve Russell izledi.

Yarış

Sainz ve Hamilton’ın teması ile başlayan yarış uzun bir süre olaysız devam etti. Alonso’nun Alpine’deki son yarışı pitte biterken 39. turda Latifi bariyerlerdeydi. Perez ve Hamilton’ın birbirlerini seri geçişleri heyecan yaratırken Hamilton’ın yarışın sonlarına doğru yaşadığı sorun ile birlikte DNF olması efsane pilot için sezonun bir özeti gibiydi.

Yarışı rahat şekilde sürdüren Verstappen kazanırken Leclerc ikinciliği elde etti ve 2022 sezonunu Perez’in önünde ikinci sırada tamamladı. Perez ise hem yarışı hem de sürücüler şampiyonasını üçüncü noktaladı. Günün sürücüsü ise son yarışını puanla tamamlayan Sebastian Vettel oldu.

Vedalar

F1 dünyasının en özel ve simge isimlerinden biri olan Vettel; gridte bulunduğu 15 yılda tam 4 dünya şampiyonluğu (2010, 2011, 2012, 2013) elde etti, çıktığı 299 yarışta 53 zafere imza attı, 122 kez de podyum gördü. Red Bull’daki dominasyon döneminde inanılmaz işlere imza atan Alman sürücü, Ferrari ve Aston Martin dönemlerinde umduğunu yakalayamasa da bu sporun en büyük isimlerinden biri olmaya devam etti ve ileride de böyle olacak. Sporculuğunun yanında F1’in insan hakları ve aktivistlik bayrağını rakibi Lewis Hamilton ile birlikte çeken Vettel, yaptıkları ve söyledikleri ile daha iyi bir dünya için elinden geleni fazlasıyla yaptı. Her şey için teşekkürler. Danke Seb!

F1’e veda eden tek isim ise Vettel değildi. Performanslarıyla sezon boyunca soru işaretleri yaratan Latifi, Schumacher ve Ricciardo da şimdilik gridin dışında kaldılar. Elbette Nico gibi geri dönebilirler ama şimdilik onlara elveda diyoruz. Teşekkürler çocuklar!

2023’te görüşmek üzere.

The post 2022 Sezonunun Finalinde Kazanan Verstappen, Teşekkürler Seb! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-sezonunun-finalinde-kazanan-verstappen-tesekkurler-seb/feed/ 0
2022 Brezilya GP: Russell Kazandı, Red Bull Karıştı! https://esportimes.com/tr/2022-brezilya-gp-russell-kazandi-red-bull-karisti/ https://esportimes.com/tr/2022-brezilya-gp-russell-kazandi-red-bull-karisti/#respond Sun, 13 Nov 2022 22:23:28 +0000 https://esportimes.com/?p=110780 Brezilya’da, bu sezonun son sprint yarışlı hafta sonunda kazanan George Russell oldu. Meksika’nın ardından verilen iki haftalık arada yaşanan gelişmeler sizlerle: Sir Lewis Hamilton, arasında özel bir bağ bulunan Brezilya‘dan fahri vatandaşlık aldı. Brezilya Meclisi’nde düzenlenen tören ile fahri vatandaşlık ünvanını alan Hamilton, salondakilerin talebi üzerine meclis başkanı tarafından “8 kez dünya şampiyonu” olarak çağrıldı. […]

The post 2022 Brezilya GP: Russell Kazandı, Red Bull Karıştı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Brezilya’da, bu sezonun son sprint yarışlı hafta sonunda kazanan George Russell oldu.

Meksika’nın ardından verilen iki haftalık arada yaşanan gelişmeler sizlerle:

  • Sir Lewis Hamilton, arasında özel bir bağ bulunan Brezilya‘dan fahri vatandaşlık aldı. Brezilya Meclisi’nde düzenlenen tören ile fahri vatandaşlık ünvanını alan Hamilton, salondakilerin talebi üzerine meclis başkanı tarafından “8 kez dünya şampiyonu” olarak çağrıldı.
  • Grid dışında kalmaya hazırlanan Daniel Ricciardo‘nun önümüzdeki sezondan itibaren Mercedes‘in yedek pilotu olacağı iddia edildi.
  • Pandemi nedeniyle yıllardır gerçekleşemeyen Çin Grand Prix’inin 2023’te de Çin’in uyguladığı “sıfır COVID” politikası nedeniyle iptal edileceği öne sürüldü. İstanbul Park online olur mu dersiniz?!
Sir Lewis Hamilton artık Brezilya vatandaşı. Fotoğraf: 2021 Brezilya GP galibi Lewis Hamilton Brezilya bayrağıyla zafer turunda.

1. Antrenman Turları & Sıralama Turları

Sprint yarışı içeren hafta sonuna Perez, Leclerc ve Verstappen önderliğinde tamamlanan 1. Antrenman Turları ile giriş yaptık.

Q1’de elenenler Latifi, Zhou, Bottas, Tsunoda ve Schumacher oldu. Q2’de ise Albon, Gasly, Vettel, Ricciardo ve Stroll‘ün elendiğini gördük. Q3’te Russell dışarıya taştı, kırmızı bayraklar devreye girdi. Seansın sonunda ise oldukça şaşırtıcı bir isim zirvedeydi! Haas’tan Kevin Magnussen, Max Verstappen ve George Russell’ın önünde kalarak kariyerinde ilk kez pole pozisyonunu elde etti. Leclerc‘in rakipleri yumuşak lastik ile turlarken Ferrari’nin Leclerc’i yağmur lastiğiyle piste yollaması ise çok konuşuldu.

K-Mag çok mutlu. Neden olmasın ki?!

2. Antrenman Turları & Sprint Yarışı

Sakin geçen 2. Antrenman Turları’nın en hızlısı Ocon olurken Perez ve Russell Fransız pilotu takip etti. Williams, bu seansta bir kez daha Sargeant’a şans tanıdı.

Sprint yarışı birbirlerini çok seven takım arkadaşları(!) Alonso ve Ocon‘un temasıyla başladı. Alpine için oldukça gergin geçen dakikaları Magnussen’in liderlikten orta sıralara doğru gerilemesi takip etti. İlerleyen turlarda ise Aston Martin için tıpkı Alpine pilotlarınınkine benzer bir temasın yaşanmasına ramak kaldı. Düzlükte takım arkadaşı Vettel‘e geçilmek istemeyen Lance Stroll‘ün Alman şampiyonu çime doğru itmesi FIA’nın gözünden kaçmadı ve FIA Kanadalıya 10 saniye ceza verdi. Neyse ki olaylar Vettel-Webber ya da Hamilton-Rosberg kadar büyümedi ve kazaya dönüşmedi.

Alonso ve Ocon’un teması Alpine’deki gergin ortamı daha da gerdi.

Daha sonra gerçekleşen kısa sayılmayacak Verstappen-Russell kapışması ise herkesin keyif aldığı dakikalara sahne oldu. Sprint’in sonlarına yaklaşırken ise Alex Albon yarışa veda etti. Sprint yarışını Mercedes‘ten Russell kazanırken Sainz ikinci, Hamilton ise üçüncü oldu.

2022 Brezilya GP: Yarış

2022 Brezilya GP
Yeni bir kazananımız var. Tebrikler evlat!

Carlos Sainz, yarışa hafta sonuna girerken yaptığı parça değişimi nedeniyle 5 sıra cezayla başladı. Hafta sonunun yıldızı Magnussen ise Ricciardo‘nun kurbanı oldu. Henüz ilk turda yaşanan kaza ile iki pilot da yarışa veda etti. Güvenlik aracı piste geldi.

Güvenlik aracı içeri gireli çok olmamışken geçen seneyi hatırlatan bir olay ile karşı karşıya geldik. Hamilton ve Verstappen ikinci virajda temas yaşadı ve inceleme sonucunda Verstappen 5 saniye ceza aldı. Bu temastan birkaç saniye sonra ise Lando Norris, Charles Leclerc‘i biçti ve Leclerc bariyerlere uçtu. Norris de 5 saniye ceza ile karşılaşırken güvenlik aracı 2. kez piste girdi.

Verstappen ve Hamilton… Bu ikili yan yana gelince kaza geliyorum demiyor.

İlk turlar oldukça hareketli geçmesine rağmen yarışın orta bölümünde pek fazla aksiyona şahit olmadık. 53. turda ise McLaren’den Norris yaşadığı arızayla beraber yarışı noktaladı. Güvenlik aracı, 3. kez online oldu.

58. turda ise Ocon ve Alpine arasında gerçekleşen takım radyosu konuşmaları dikkat çekiciydi. Alpine pit ekibi bu konuşmalarda Ocon’a şiddetli şekilde “Fernando ile yarışmanızı istemiyoruz” uyarısını yaptı. Araçların güvenlik aracı arkasında ilerlediği esnada arada kalan son sıradaki Tsunoda’nın herkese yol verdiği sekansta birçok geçiş yaşandı. 2022 Brezilya GP galibi, hata yapmayarak takım arkadaşı Hamilton’ın önünde yer alan George Russell oldu. Sainz ise iki Mercedes’in arkasında podyuma çıkmayı başardı. Russell kariyerinin ilk zaferine imza atarken F1 tarihinin de 113. Grand Prix galibi pilotu olmuş oldu. Tebrikler George!

2022 Brezilya GP – Yarış Sonrası: Red Bull’da Neler Oluyor?

Eski dostlar düşman mı oluyor? Olabilir, çünkü F1 böyle hikayelerle dolu.

Son turda Red Bull’da ise soğuk rüzgarlar esti. Şampiyon Verstappen‘e “Perez’e yerini vermesi” şeklinde takım emri gelirken Hollandalı bu emri dinlemedi ve yarışı Perez’in önünde tamamladı. Perez’in bir sıra daha kazanması ikincilik yarışında Leclerc’in önünde yer alacağı anlamına geliyordu ama Verstappen buna engel olmuş oldu. Yarış sonrası ise Checo, Max Verstappen‘e hitaben “Bu onun kim olduğunu gösterdi” yorumunu yaptı. TV kuruluşuna da bir demeç veren Perez “Max için yaptığım onca şeyden sonra çok şaşkınım. Max’ın bugün iki şampiyonluğu varsa bunlar benim sayemdeydi” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar şüphesiz Red Bull’daki alevi bir yangına dönüştürebilecek cinstendi. Daha sonra ise takım patronu Helmut Marko’nun “Sorunu çözdük ve Verstappen Abu Dhabi’de Perez için elinden geleni yapacak” açıklaması geldi.

Gazeteci Erik van Haren ise Verstappen-Perez gerginliğinin Monaco’da başladığını ve Perez’in sıralama turlarındaki kazasını bilerek yaptığını ekibe itiraf ettiğini, Max’ın da o günden bu yana Perez’e tavır aldığını iddia etti.

Red Bull’daki bu durumun nereye doğru gideceğini hep birlikte göreceğiz. Önümüzdeki hafta Abu Dhabi’de 2022 sezonunu sonlandırırken bir efsaneye, Sebastian Vettel’e veda edeceğiz. Tekrardan tebrikler George. Görüşmek üzere!

The post 2022 Brezilya GP: Russell Kazandı, Red Bull Karıştı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-brezilya-gp-russell-kazandi-red-bull-karisti/feed/ 0
2022 Meksika GP: Verstappen Kazanmaya Devam Ediyor! https://esportimes.com/tr/2022-meksika-gp-verstappen-kazanmaya-devam-ediyor/ https://esportimes.com/tr/2022-meksika-gp-verstappen-kazanmaya-devam-ediyor/#respond Sun, 30 Oct 2022 23:31:57 +0000 https://esportimes.com/?p=109380 Çılgın tribünlerin önünde 2022 Meksika GP kazananı yine Max Verstappen oldu. Sergio Perez’in ana vatanı Meksika’ya hoş gelmeden önce hafta içi yaşananlara göz atalım. Artık F1 tarihinin en simge rekabetlerinden biri haline gelen Hamilton-Alonso rekabeti bu hafta sonu gerçekleşen olaylarla birlikte yeniden alevlendi. Alonso‘nun “Bana göre Max’ın şampiyonlukları, Lewis’inkilere oranla daha değerli. Lewis’e saygı duyuyorum […]

The post 2022 Meksika GP: Verstappen Kazanmaya Devam Ediyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Çılgın tribünlerin önünde 2022 Meksika GP kazananı yine Max Verstappen oldu.

“Max Verstappen kazandı.” Evet, yine!

Sergio Perez’in ana vatanı Meksika’ya hoş gelmeden önce hafta içi yaşananlara göz atalım.

  • Artık F1 tarihinin en simge rekabetlerinden biri haline gelen Hamilton-Alonso rekabeti bu hafta sonu gerçekleşen olaylarla birlikte yeniden alevlendi. Alonso‘nun “Bana göre Max’ın şampiyonlukları, Lewis’inkilere oranla daha değerli. Lewis’e saygı duyuyorum ancak sadece takım arkadaşınızla mücadele edip yedi şampiyonluk kazanırsanız durum farklıdır.” açıklamasının ardından Lewis’in TSİ pazar sabaha karşı Twitter hesabından yaptığı manidar paylaşım iki şampiyonun destekçilerini ve F1 kamuoyunu hararetli bir durumun içine soktu. Alonso daha sonra “Lütfen! Her şampiyonluk özeldir, sonuna kadar hak edilerek kazanılır. Hiçbir zafer diğeriyle kıyaslanamaz. Şampiyonların ve efsanelerin tadını çıkaralım. Açıklamalarımdan sürekli manşet çıkarılmasından bıktım.” gibi yumuşatıcı bir açıklama yapsa da bu durumu yatıştırmaya yetmedi gibi görünüyor.
  • Red Bull ve Aston Martin‘in bütçe aşımı nedeniyle aldığı cezalar belli oldu. Red Bull’a 7M USD para cezasının yanı sıra parça geliştirme süre kısıtlaması getirilirken Aston Martin’e 450.000 USD para cezası verildi.
  • Sauber, (şimdiki adıyla Alfa Romeo) 2026 yılından itibaren yola Audi Motorsport ile birlikte devam edeceğini duyurdu. Önümüzdeki sezonu da Alfa Romeo çatısı altında geçirecek Sauber’in 2024 ve 2025 için herhangi bir partneri bulunmuyor. Takımın 2024-2026 arasındaki boşlukta yalnızca “Sauber Motorsport” olarak yarışacağı konuşuluyor. O zaman ne diyelim: Formula 1’e resmen hoş geldin Audi!
  • Meksika GP haftasına girmişken pistin geleceği hakkında güzel bir haber geldi ve Meksika’nın 2025’e kadar F1 takviminde olacağı duyuruldu. Perez ve babası için mutluyuz!

Antrenman Turları

Amerika’da olduğu gibi takımların beş yeni yüze şans verdiği Meksika GP 1. Antrenman Seansı Max Verstappen‘in spiniyle başladı. Lawson, Sargeant, de Vries, Doohan ve Fittipaldi 1. Antrenman’da pistteydi. Seansı Ferrari‘ler zirvede kapattı.

2. Antrenman Seansı’nda Pirelli’nin lastik testleri devam etti. Charles Leclerc şiddetli bir kaza yaşadı ve kaza sonucu kırmızı bayraklar sallandı. Seansta en hızlı tur George Russell‘dan geldi.

Son antrenmanlarda ise Mick Schumacher‘in attığı spin dikkat çekiciydi. Sonunda ritmini yakalayan Mercedes‘ten Russell seansı 1. tamamlarken Hamilton da 2. sırayı kaptı.

Sıralama Turları

Red Bull mu kanatlandırır yoksa Max mı? Sanırım her ikisi de.

Sırasıyla Schumacher, Vettel, Stroll, Albon ve Latifi Q1’de; Ricciardo, Zhou, Tsunoda, Gasly ve Magnussen ise Q2’de elenen isimler oldu. Alpine iki pilotuyla da Q3’e kalmayı başarırken Aston Martin hem Vettel hem de Stroll ile Q1’de havlu attı. Getirdiği güncellemeyle birlikte Bottas’ı öne çıkarmayı başaran Alfa Romeo ise Bottas ile 6. sırayı aldı. Meksika’da pole pozisyonu ise Verstappen‘in oldu. İlk çizgide Verstappen’in arkasını ise Hamilton’ın çok çok az bir farkla önünde yer alarak Russell kaptı. Q3’te ilk turu dışarı taştığı için silinen Hamilton ise 3. sırayı aldı. Ev sahibi Perez ise iki Mercedes’in gerisinde kaldı. Ferrari, sıralamalar sonucunda 5. ve 7. sırayı elde ederek Tifosileri bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

2022 Meksika GP: Yarış

Oldukça durağan geçen yarışı Verstappen kazandı. Ancak bu zaferin genç şampiyon için başka bir anlamı vardı. Zira Verstappen aldığı bu zaferle birlikte bu yılki 14. zaferine ulaştı ve Michael Schumacher’i geride bırakarak “bir F1 sezonu içerisinde en fazla galibiyete ulaşan pilot” oldu.

Super Max, büyük efsane Schumi’yi geride bırakarak yeni rekoru ele geçirdi.

Hamilton‘ın yarış başında takım arkadaşı Russell‘ı geride bırakması büyük heyecan yaratırken ardından Perez‘in de Russell‘ı geçmesi olası bir Mercedes-Red Bull savaşı için tüm şartları hazırladı. Fakat beklenen heyecan gerçekleşmedi ve pilotların büyük kısmı “pazar gezintisi” yaparak yarışı tamamladı. 51. turda Daniel Ricciardo, Yuki Tsunoda‘ya karşı geçiş yaparken yarattığı hasarla Japon sürücüyü yarış dışı bıraktı. Birkaç tur sonra ise o ana kadar oldukça iyi bir yarış geçiren Fernando Alonso yaşadığı arıza nedeniyle yarışı bıraktı.

Ricciardo, F1 oyunlarındaki “kasap lobileri” aratmayan bir geçiş yaparak Yuki’nin yarışını sonlandırdı.

Pek fazla aksiyona sahip olmayan 2022 Meksika GP kesinlikle iz bırakan bir yarış olmadı. O zaman sıradaki yarış olan Brezilya için hazırlanmaya başlayalım! Tebrikler Max.

The post 2022 Meksika GP: Verstappen Kazanmaya Devam Ediyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-meksika-gp-verstappen-kazanmaya-devam-ediyor/feed/ 0
2022 Amerika GP: Max Kazandı, Red Bull Şampiyon Oldu! https://esportimes.com/tr/2022-amerika-gp-max-kazandi-red-bull-sampiyon-oldu/ https://esportimes.com/tr/2022-amerika-gp-max-kazandi-red-bull-sampiyon-oldu/#respond Mon, 24 Oct 2022 20:24:40 +0000 https://esportimes.com/?p=108823 2022 Amerika GP mücadelesini “şampiyon” Max Verstappen kazandı, Red Bull ise kendileri için duygusal geçen hafta sonunu şampiyonlukla noktaladı. F1 dünyası yarışsız geçen 2 haftanın ardından pist dışında oldukça hareketliydi. Yarış hafta sonundayken maalesef tadımızı kaçıran bir olay yaşandı, Red Bull‘un kurucu ortağı Dietrich Mateschitz, hayata gözlerini yumdu. Mateschitz’e F1’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. […]

The post 2022 Amerika GP: Max Kazandı, Red Bull Şampiyon Oldu! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
2022 Amerika GP mücadelesini “şampiyon” Max Verstappen kazandı, Red Bull ise kendileri için duygusal geçen hafta sonunu şampiyonlukla noktaladı.

F1 dünyası yarışsız geçen 2 haftanın ardından pist dışında oldukça hareketliydi.

  • Yarış hafta sonundayken maalesef tadımızı kaçıran bir olay yaşandı, Red Bull‘un kurucu ortağı Dietrich Mateschitz, hayata gözlerini yumdu. Mateschitz’e F1’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.
  • Uzun zamandır gridten uzak kalan Nico Hülkenberg‘in önümüzdeki sezon için Haas ile anlaştığı iddia edildi. (Bu sefer podyum yapmasını umuyoruz, hadi Nico!)
  • Latifi‘nin boşa çıkacak koltuğu için henüz herhangi bir pilotla anlaşmayan Williams‘ın Amerikalı Logan Sargeant ile anlaştığı ve genç Amerikalının 2023 ile birlikte Williams aracını süreceği söyleniyor.
  • Haas, dünyaca ünlü para transfer kuruluşu olan MoneyGram ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşma çerçevesinde MoneyGram önümüzdeki sezondan itibaren Haas’ın isim sponsoru olacak. Ancak MoneyGram bu yarış hafta sonu ile beraber Haas’ın aracındaki yerini aldı.
Red Bull’u dünyanın en büyük meşrubat markalarından, Red Bull Racing’i ise F1’in en büyük markalarından biri haline getiren Dietrich Mateschitz, Red Bull Racing’in 5. markalar şampiyonluğunu elde ettiği hafta sonunda vefat etti. Vefalı ve dramatik bir tesadüf. R.I.P.

Antrenman Seansları

İlk antrenmanlarda pistte 5 farklı isim yer aldı. Ferrari Robert Shwartzman‘a, McLaren Alex Palou‘ya, Alfa Romeo Theo Pourchaire‘e, Williams Logan Sargeant‘a şans verirken Haas ise geçtiğimiz yıllarda Alfa Romeo’dan hatırladığımız Antonio Giovinazzi ile turladı. Giovinazzi bu dört çaylağa göre daha deneyimli olmasına karşın sürüşünü bariyerlerde tamamladı. İlk antrenmanların en hızlı turları Sainz, Verstappen ve Hamilton‘a aitti. Stroll ise hafta sonunun çarpıcı takımı Aston Martin ile bu üçlünün hemen arkasında yer alarak dikkat çekti.

İkinci antrenmanlar, lastik sağlayıcı Pirelli’nin lastik testleriyle birleştirildi ve bu nedenle normalden daha uzun sürdü. 2. Antrenman Seansı’na Alonso‘nun “Bugün Hamilton’ın aynaları yok” söylemi damga vururken seansı lider tamamlayan Charles Leclerc oldu.

3. Antrenman ise Verstappen, Leclerc ve Sainz liderliğinde tamamlandı. Bu seansta Schumacher ve Ricciardo mekanik sorunlar yaşadı.

Sıralama Turları

Sıralama turlarında zirvede Carlos Sainz vardı.

Mick Schumacher‘in spini dışında herhangi bir kayda değer gelişme yaşanmayan Q1’de elenen isimler Magnussen, Ricciardo, Ocon, Schumacher ve Latifi oldu. Magnussen, 15. sıradaki Albon’un çok az bir farkla gerisinde kaldı.

Q2’de ise Albon, Vettel, Gasly, Zhou ve Tsunoda elendi. Albon iyi turuna rağmen Norris’in arkasında kaldı ve Q3’ü göremedi. Alfa Romeo pilotu Zhou ise turunu geliştirmek üzereyken pist dışına taştı ve turu silindi.

3. Sıralama Turları’nda Ferrari etkisi vardı. Pole pozisyonunu Carlos Sainz, ikinci sırayı ise Charles Leclerc aldı. (Ancak Leclerc cezasından ötürü yarışa bu sıradan başlayamadı) Şampiyon Max Verstappen ve Sergio Perez ise İtalyanların gerisinde yer aldı.

Yarış

İşte o an: Max, Mercedes hanedanlığını yıkarken Red Bull’a 5. markalar şampiyonluğunu getiriyor.

Yarışa ilk sıradan başlayan Sainz, büyük bir şanssızlık yaşayarak ilk turda Russell ile yaşadığı temasla yarış dışı kaldı. George Russell ise kazaya sebebiyet verdiği için 5 saniye ceza aldı. 18. turda ise Valtteri Bottas‘ı çakıllarda gördük. Bottas spiniyle birlikte güvenlik aracını devreye soktu. Yarışın orta bölümünde ise Alonso ile Stroll‘ün büyük kazası vardı. Stroll yarışı kazayla birlikte noktalarken Alonso oldukça şiddetli bir kaza yapmasına rağmen yarışı sürdürdü.

Alpine’den Alonso ile Aston Martin’den Stroll arasında gerçekleşen kaza. Alonso’nun gelecek yıl takım arkadaşı olacağı Lance Stroll ile birlikte kazaya karışması sanırım Aston Martin’in hiç hoşuna gitmemiştir.

Birkaç tur sonra ise Leclerc’in Perez’i geçişi izlemeye değerdi. Leclerc ve Verstappen de birkaç dakika sonra hepimizi heyecanlandıran anlara imza attılar. Son turlara yaklaşırken Verstappen ve Hamilton’ın kapışması da fena sayılmazdı. 2022 Amerika GP için günün sürücüsü ise sergilediği güçlü performansla genel kanıya göre ödülü hak eden Sebastian Vettel oldu. Yarışı ise geçtiğimiz yarışta şampiyonluğunu ilan eden Max Verstappen kazandı. Lewis Hamilton ikinci sırayı alırken Charles Leclerc podyuma çıkan bir diğer isim oldu. Magnussen‘in 9. sırayı alması ise dikkat çekiciydi.

Max’ın zaferi aynı zamanda Red Bull’un 2013’ten sonra ilk kez markalar şampiyonluğunu kazandıkları anlamına geliyordu. Mercedes dönemini pilotlar düzeyinde geçtiğimiz yıl sona erdiren Red Bull, bu yıl Verstappen ve Perez’in etkili performansıyla markalar şampiyonluğunu da kazandı. 2005’te kurulan Red Bull Racing, 2010, 2011, 2012 ve 2013’ün ardından 5. kez markalar şampiyonluğuna ulaştı. Tebrikler Max ve tebrikler Red Bull!

Meksika’da görüşmek üzere!

The post 2022 Amerika GP: Max Kazandı, Red Bull Şampiyon Oldu! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-amerika-gp-max-kazandi-red-bull-sampiyon-oldu/feed/ 0
2022 Japonya GP: Şampiyon Verstappen! https://esportimes.com/tr/2022-japonya-gp-sampiyon-verstappen/ https://esportimes.com/tr/2022-japonya-gp-sampiyon-verstappen/#respond Sun, 09 Oct 2022 09:11:41 +0000 https://esportimes.com/?p=107759 Suzuka’da bol yağışlı, “garip” hafta sonunda yarışı Max Verstappen kazandı, 2. dünya şampiyonluğuna uzandı. Takımlar Singapur’dan Japonya’ya geçerken F1 dünyasında bazı önemli gelişmeler yaşandı: Haftanın flaş hamlesi Alpine’den geldi. Alpine, Pierre Gasly ile anlaştığını açıkladı. Açıklamaya göre Gasly, bu sezonu AlphaTauri’de tamamlayacak ve önümüzdeki sezon çok yıllık bir anlaşmayla Alpine’e katılacak. Mevcut kadrosunda Esteban Ocon‘u […]

The post 2022 Japonya GP: Şampiyon Verstappen! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Suzuka’da bol yağışlı, “garip” hafta sonunda yarışı Max Verstappen kazandı, 2. dünya şampiyonluğuna uzandı.
Max Verstappen Japonya’da kazandı ve üst üste 2. kez dünya şampiyonu oldu.

Takımlar Singapur’dan Japonya’ya geçerken F1 dünyasında bazı önemli gelişmeler yaşandı:

  • Haftanın flaş hamlesi Alpine’den geldi. Alpine, Pierre Gasly ile anlaştığını açıkladı. Açıklamaya göre Gasly, bu sezonu AlphaTauri’de tamamlayacak ve önümüzdeki sezon çok yıllık bir anlaşmayla Alpine’e katılacak. Mevcut kadrosunda Esteban Ocon‘u da bulunduran Alpine, Gasly transferiyle birlikte yoluna iki Fransız pilotla devam edecek. Takımın da Fransız olduğunu düşününce Alpine’in Fransa için çok yakında “milli takım” statüsü kazanacağını söylemek yanlış olmaz.
  • AlphaTauri, 2023’teki ikinci pilotunun Nyck de Vries olduğunu duyurdu. Hollandalı pilot bu yıl Monza’da Williams ile kariyerinin şu ana kadarki ilk ve tek yarışına çıkmış ve yarışta iyi bir performans göstererek iki puan elde etmişti. Uzun yıllardır Mercedes‘in gelecek planlarında yer alan ancak F1’de bir türlü o fırsatı elde edemeyen de Vries, aradığı koltuğu nihayet bulmuş oldu.
  • Alman medya şirketi RTL’e göre Porsche Motorsport, Formula 1’e katılmaktan vazgeçti.
  • Mercedes F1 Takımı CEO’su Toto Wolff, Lewis Hamilton ile olan birlikteliklerinin İngiliz pilot istemedikçe sonlanmayacağını söyledi ve birlikteliğin uzun yıllar boyunca devam edebileceğinin sinyallerini verdi.
Esteban Ocon, yeni takım arkadaşı için bir hoş geldin mesajı yayınladı: Biz imkansız hayallerle yaşayan, Normandiyalı iki küçük çocuktuk. Alpine ailesine hoş geldin Pierrot, hadi takımımızı ve ülkemizi gururlandıralım.

Antrenman Seansları

İlk antrenman seansında en iyi dereceyi Fernando Alonso elde etti. Alonso’yu, Ferrari pilotları takip etti. FP1’i dördüncü ve beşinci sırada bitiren Ocon ve Magnussen de dikkat çeken isimler oldular. Mick Schumacher ise yaptığı kazayla hepimizi korkuttu.

2. Antrenman’lara Nicholas Latifi‘nin kafasının karışması sonucunda yanlış yere dönerek “çıkmaz sokağa girmesi” damga vurdu. Mercedes’lerin etkili olduğu seansın ilk üç sırasını ise sırasıyla George Russell, Lewis Hamilton ve Max Verstappen aldı. Kevin Magnussen etkileyici formunu 2. seansta da devam ettirdi ve seansı 5. tamamladı. Üçüncü Antrenman Seansı’nın zirvesinde Verstappen yer aldı. Verstappen’i Sainz ve Leclerc takip etti. Yükselişini sürdüren Alonso, seans sonunda 4. sırada yer almayı başardı.

Sıralama Turları

Latifi, Stroll, Magnussen, Gasly ve Albon Q1’de elenen isimler oldu. Antrenmanların yıldızlarından olan Magnussen, Q2’ye kalamadı. Schumacher, Zhou, Tsunoda, Bottas ve Ricciardo da son aşamaya kalamayan isimlerdi. Sebastian Vettel ise 4 kez kazandığı Japonya’da Q3’e kalmayı başardı.

Q3’e ise Max Verstappen’in Lando Norris’i engellemesi damga vurdu. Norris zaman turundayken Verstappen’in kendisine geçiş için yeterli boşluğu bırakmaması gündem olurken FIA, genç şampiyona kınama cezası verdi.

Japonya’da sıralamalara damga vuran o an.

Verstappen, Leclerc’in yalnızca +0.010 önünde yer alarak pole pozisyonunu kaptı. Verstappen ve Leclerc’i Sainz takip ederken Alpine, yükselişine Suzuka’da da devam etti ve Ocon ile beşinci, Alonso ile yedinci sırayı almayı başardı.

2022 Japonya GP

Yağış altında başlayan 2022 Japonya GP, İlk sektörde Sainz şiddetli bir kaza yaparak yarış dışı kaldı, Albon ise yaşadığı problem ile birlikte yarışı noktaladı. Vettel, büyük rakibi Alonso ile start düzlüğünde temas yaşayıp geriye düşerken Gasly de tüm bu karmaşa içinde ön kanadını kaybetti. Tüm bu olayların ardından önce güvenlik aracı piste girdi, ardından kırmızı bayraklar sallandı ve yarış 2 saat 15 dakika boyunca duraklatıldı.

Pierre Gasly’nin araç kamerasından ekranlara yansıyan bir görüntü ise hepimizi oldukça endişelendirdi, sinirlendirdi ve üzdü. Gasly güvenlik aracını yakalamaya çalışırken Sainz’ın aracını pistten kaldırmak için piste dahil olan bir traktörü/yol aracını gördük. Gasly duruma şiddetli şekilde tepki gösterirken diğer pilotlardan da bu akılalmaz duruma dair tepkiler geldi. Yıllar önce yine Japonya’da benzer bir durum sonucu trajedik şekilde kaybettiğimiz Jules Bianchi aklımıza gelirken geçen yıllara rağmen Bianchi’nin vefatından hiçbir ders alınmaması ve F1 yönetiminin bu tekrarı bir daha ekrana getirmeyip örtmeye çalışması sporseverlerden yoğun tepki aldı. Jules Bianchi’nin babası Philippe Bianchi de Instagram hesabından paylaştığı bir gönderiyle duruma tepki gösterdi: Pilotların hayatlarına saygı yok. Jules’un anısına saygı yok. İnanılmaz.

Bize aynı anda birçok duyguyu bir anda yaşatan o an: Görüş mesafesinin çok düşük olduğu pistte Gasly’nin önünde bir traktör var!

Güvenlik aracının eşliğinde piste dönen pilotlar pistin yarışılabilecek durumda olduğunu söyleyince yarış Verstappen önderliğinde 2 saatlik aranın ardından tekrar başladı. Ocon ile Hamilton’ın 4. mücadelesi heyecan yaratırken Verstappen, 2. dünya şampiyonluğuna oldukça garip bir şekilde ulaştı. Leclerc’in son turda Perez’e karşı yaptığı hareketten ötürü 5 saniye ceza almasıyla ikincilik el değiştirdi ve Perez yarışı ikinci tamamladı. Verstappen böylece ikinci kez dünya şampiyonu oldu.

Verstappen’in şampiyonluğu ekranlara getirilirken Red Bull pilotu şampiyon olup olmadığından emin değildi. Uzun süren bekleyiş ve kaos ortamının ardından F1 resmi Twitter hesabı, Max Verstappen’in şampiyonluğunu duyurdu. Akabinde açıklama da geldi: Azaltılmış puan sistemi yarışın devam edemeyeceği, askıya alınma durumunda geçerlidir. Max Verstappen tam puan sistemi uygulandığı için dünya şampiyonu oldu.

Sırada Austin var. Tebrikler Max!

The post 2022 Japonya GP: Şampiyon Verstappen! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-japonya-gp-sampiyon-verstappen/feed/ 0
2022 Singapur GP: Nefes Kesen Yarışı Sergio Perez Kazandı https://esportimes.com/tr/2022-singapur-gp-nefes-kesen-yarisi-sergio-perez-kazandi/ https://esportimes.com/tr/2022-singapur-gp-nefes-kesen-yarisi-sergio-perez-kazandi/#respond Sun, 02 Oct 2022 18:03:03 +0000 https://esportimes.com/?p=107276 Bu hafta sonu; en son 2019’da konuk olduğumuz Marina Bay City Circuit’e, Singapur’a geri döndük. Nefes kesen yarışta zafer, Sergio Perez’in oldu. Verstappen’in şampiyonluğu ise Japonya’ya kaldı. Yarış hafta sonunu irdelemeye başlamadan önce geçtiğimiz günlerde yaşanan önemli gelişmelere göz atalım: Bu sezon Alfa Romeo ile beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen çaylak pilot Guanyu Zhou‘nun 1 […]

The post 2022 Singapur GP: Nefes Kesen Yarışı Sergio Perez Kazandı appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Bu hafta sonu; en son 2019’da konuk olduğumuz Marina Bay City Circuit’e, Singapur’a geri döndük. Nefes kesen yarışta zafer, Sergio Perez’in oldu. Verstappen’in şampiyonluğu ise Japonya’ya kaldı.

Yarış hafta sonunu irdelemeye başlamadan önce geçtiğimiz günlerde yaşanan önemli gelişmelere göz atalım:

  • Bu sezon Alfa Romeo ile beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen çaylak pilot Guanyu Zhou‘nun 1 yıl daha Alfa Romeo‘da kalacağı duyuruldu. Zhou’nun takımda kalmasıyla birlikte Zhou’nun koltuğu için en büyük aday olan Sauber Academy’nin gözde üyesi Theo Pourchaire’in de Alfa Romeo (hatta F1) hayalleri suya düşmüş oldu.
  • 2010’dan bu yana sürdürülen ve adeta birbirleriyle özdeşleşen iş birliklerinden olan Mercedes-Petronas ortaklığı uzatıldı. Taraflar böylece 2026’daki major değişikliklerde de birlikte çalışacaklar.
  • Red Bull ve Aston Martin‘in 2021 sezonu bütçesini fazlasıyla aştığı ve takımların potansiyel cezalarla karşılaşabilecekleri iddia edildi. Bu gelişmelerin ardından Mercedes takım patronu Toto Wolff duruma tepki gösterdi.
  • McLaren, OKX ortaklığıyla Asya yarışları için özel olarak tasarlanan yeni renk düzenini tanıttı. Tasarım, F1 camiasından tam not aldı.
McLaren’ın sponsoru OKX ile birlikte F1’in Asya etabı için hazırladığı özel araç tasarımı takıma Singapur’da uğur getirdi. (P4, P5)

Antrenman Seansları

1. Antrenman Seansı’nda ilk üç sırayı Lewis Hamilton, Max Verstappen ve Charles Leclerc alırken 2. Antrenman Seansı’nın en iyileri Carlos Sainz, Charles Leclerc ve George Russell oldu. George Russell’ın ilk iki antrenman seansında da aynı virajı (11. viraj) alamaması ve dışarı çıkması dikkat çekti. 2. Antrenman’dan akılda kalan bir diğer olay ise Pierre Gasly‘nin aracının pite çekilirken alev alması oldu. Neyse ki ciddi bir sorun yaşanmadı çünkü AlphaTauri’nin garaj komşusu Aston Martin’de görev alan bir mekaniker duruma hemen müdahale etti.

Yağış altında başlayan 3. Antrenman Seansı’nda pilotlar pistte kalmakta epey zorlandılar. Bu seansı Leclerc lider tamamlarken ikinci sırayı Verstappen, üçüncü sırayı ise Sainz aldı. Fernando Alonso ise seansı 4. sırada tamamlayarak dikkat çekti.

Sıralama Turları

“Bay Cumartesi” Singapur’da bu sezonki 9. pole pozisyonunu aldı.

İlk aşamada elenen isimler Bottas, Ricciardo, Ocon, Albon ve Latifi oldu. Mick Schumacher‘in son anda Valtteri Bottas’ı saf dışı bırakıp Q2’ye kalması heyecan yarattı. Q2’de ise Aston Martin’in git gide kuruyan pistte Sebastian Vettel‘i yumuşak lastik ile birlikte öne geçirme planı işe yaramadı. Zhou, Vettel, Schumacher, Stroll ve Russell üçüncü aşamaya kalamayan isimler oldu. Singapur’da pist rekorunun sahibi olan Kevin Magnussen‘in George Russell’ı yalnızca +0.006 fark ile saf dışı bırakarak Q3’e kalması dikkat çekiciydi. Bu sezon istediği performansı yakalayamayan AlphaTauri de iki pilotu ile birlikte Q3’e kalmayı başardı.

Yağmurun ardından nihayet yumuşak lastiklerle turlayan araçlara kavuştuğumuz 3. Sıralama Turları’na Verstappen‘in yaşadığı sorun damga vurdu. Red Bull’un hatası nedeniyle yakıt problemi yaşayan şampiyona lideri, son turunu tamamlamadan pite döndü ve böylelikle turunu geliştiremeyerek sıralama turlarını 8. sırada tamamladı. Alacağı sonuçla birlikte Singapur’da 2. dünya şampiyonluğuna ulaşma ihtimali olan Verstappen böylece yarış öncesi önemli bir dezavantaj yakalamış oldu.

Marina Bay’de pole pozisyonunu 1:49.412 ile Charles Leclerc elde etti. Leclerc böylece bu yılki 9. pole pozisyonuna ulaşmış oldu. Leclerc’e yakın bir tur atan Sergio Perez ikinci, son zamanlarda gelişme gösteren Mercedes ile birlikte Red Bull ve Ferrari sürücülerine yaklaşan Lewis Hamilton ise üçüncü oldu. Kariyerinin 350. yarışına çıkan Fernando Alonso ise 5. sırayı elde ederek yine takdirleri topladı.

Sıralama turlarının ardından basına konuşan Ferrari pilotu Carlos Sainz, “İnsanlar benim galip geldiğim zamanlarda mutlu olmuyorlar. Hep Charles Leclerc kazansın istiyorlar” açıklamasıyla gündem yarattı ve belki de Ferrari’de yaşanacak potansiyel bir krizin fitilini ateşledi.

Yarış

Sergio Perez, “güçlü” bir performans ortaya koydu ve Singapur’da galibiyete ulaştı.

Ne yarıştı ama! Bu sezonun en olaylı, keyifli, heyecanlı yarışlarından birini geride bıraktık. Bu yazıyı kaleme aldığım dakikalarda zafer Sergio Perez‘de ama bunu düzeltmek zorunda kalabilirim.

Yoğun yağış sebebiyle 1 saati aşkın bir süre geç başlayan 2022 Singapur GP, tam 6 pilotun yarış dışı kalmasıyla sonuçlandı. Yarışın başlarında temas yaşayan Guanyu Zhou ve Nicholas Latifi yarış dışı kalan ilk isimler oldu ve kazanın ardından güvenlik aracı piste girdi. Hem kendi hem de F1 adına tarihi bir yarışa çıkmış olan Fernando Alonso, motorunda yaşadığı problem sebebiyle yarış dışı kaldı. Alonso’nun ardından takım arkadaşı Esteban Ocon da vites kutusundaki sorunla birlikte yarışı tamamlayamadı.

Alonso, 350. yarışından önce “bunu özel olanlardan biri yapalım” demişti ancak yarışı kariyeri boyunca yaşadığı şanssızlıkları hatırlatan bir sonla tamamladı. El Pain.

Teknik sorunlar ile yarış dışı kalan isimlerin yanı sıra Singapur sokaklarında rahat bir sürüş yakalamakta zorlanan pilotlar sık sık hem diğer pilotlarla hem de bariyerlerle temaslar yaşadı. Williams ile iyi bir sezon geçiren Alex Albon, fren yapmak isterken yarışı yaşadığı temasla noktalamak zorunda kaldı. Son yıllarda DNF’i oldukça az olan Lewis Hamilton, 33. turda bariyerlere “selam verdi” ancak sonrasında yarışa devam etmeyi başardı. Hamilton’ın temasının birkaç dakika sonrasında AlphaTauri’den Yuki Tsunoda da yarışa bariyerlerde veda etti. Bu kazanın ardından bir kez daha güvenlik aracı devreye girdi.

Şampiyona lideri Max Verstappen, güvenlik aracının içeriye girmesinin ardından yaşadığı blokajla geriye düştü. Ancak pes etmeyen genç şampiyon, yarışın bitmesine 1 dakika 33 saniye kala Hamilton’ı, ardından da Sebastian Vettel’i geçmeyi başardı ve yarışı 7. sırada tamamladı.

Verstappen, Hamilton’ın hatasını affetmedi.

Sergio Perez; çok iyi sürdüğü bir günde, yarışın sonlarına doğru yaşadığı “Charles Leclerc baskısına” rağmen yarışı kazanmayı başardı. Kariyerindeki 4. yarış galibiyetine imza atan Perez, şampiyonada ikinci sırada bulunan Leclerc ile arasındaki puan farkını ikiye indirdi. Checo’nun ardından podyum ise kırmızılarındı. Bir ara Perez’i geçebilecek konuma gelen Leclerc’in baskısı galibiyete yetmedi. Sainz da takım arkadaşının arkasında 3. tamamlayarak podyuma çıkan bir diğer isim oldu.

McLaren, kendileri adına belki de sezonun en iyi yarışını geçirdi ve Lando Norris dördüncü, Daniel Ricciardo beşinci oldu. Takımı ile birlikte bu sezonki performansı çok eleştirilen Lance Stroll ise altıncı olmayı başardı. Singapur’da son kez sahne alan efsane isim Sebastian Vettel de çok iyi bir sürüşle beraber sekizinci oldu. Aston Martin için de çok iyi bir hafta sonu olduğunu söyleyebiliriz.

Yağmurun yarış zevkimizi güzelleştirdiği bir Singapur GP’den sanırım keyifle ayrılıyoruz. Geçen üç yılın ardından kendisini özlemişiz. Sıradaki durak, Japonya!

The post 2022 Singapur GP: Nefes Kesen Yarışı Sergio Perez Kazandı appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/2022-singapur-gp-nefes-kesen-yarisi-sergio-perez-kazandi/feed/ 0