Alp Berkay Özen, Author at Espor Haberleri https://esportimes.com/author/hershill/ Esports and Gaming Sun, 04 Feb 2024 18:01:01 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.4 https://esportimes.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-logo-gr-v2-32x32.png Alp Berkay Özen, Author at Espor Haberleri https://esportimes.com/author/hershill/ 32 32 CUPRA ve Fire Flux Esports’ın güç birliği ödülle taçlandı! https://esportimes.com/tr/cupra-ve-fire-flux-esportsin-guc-birligi-odulle-taclandi/ https://esportimes.com/tr/cupra-ve-fire-flux-esportsin-guc-birligi-odulle-taclandi/#respond Sun, 04 Feb 2024 18:00:59 +0000 https://esportimes.com/?p=129724 Espor alanında Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden Fire Flux Esports’un global otomobil markası CUPRA ile iş birliği ödülle taçlandı. Türkiye’de ilk kez bir otomobil markasının espor alanına sponsor olarak destek verdiği iş birliği, ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nde “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” seçildi.   Hem Türkiye’de hem de dünyada espora olan ilgi her geçen gün yükseliyor. […]

The post CUPRA ve Fire Flux Esports’ın güç birliği ödülle taçlandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Espor alanında Türkiye’nin en başarılı kulüplerinden Fire Flux Esports’un global otomobil markası CUPRA ile iş birliği ödülle taçlandı. Türkiye’de ilk kez bir otomobil markasının espor alanına sponsor olarak destek verdiği iş birliği, ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nde “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” seçildi.  

Hem Türkiye’de hem de dünyada espora olan ilgi her geçen gün yükseliyor. Bu alanda kendini gösteren oyuncuların sayısı her geçen gün artarken espor takımlarına olan yatırımlar da büyüyor. Ulusal ve uluslararası turnuvalarda önemli başarılar kazanan Fire Flux Esports, ve Barselona’dan dünyaya ilham vermek için doğan CUPRA’nın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği iş birliği de bunun en öne çıkan örnekleri arasında yer aldı.

CUPRA’nın Fire Flux Esports’un ana sponsorlarından olması ve bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalar, geçtiğimiz günlerde ODMD (Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği) tarafından düzenlenen “ODMD Satış ve İletişim Ödülleri’nde alınan ödülle taçlandı. CUPRA ve Fire Flux Esports’ın iş birliği, ‘2023 Gladyatörleri’ organizasyonunda “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” iletişim ödülünü kazandı.

Espor ile otomotiv dünyası hayranlarını buluşturan iki markanın güç birliğinin; alınan ödüllerle birlikte sağlanan motivasyonla önümüzdeki günlerde daha da çeşitlenmesi hedefleniyor.

İş birliği için hazırlanan film 20 milyondan fazla görüntülendi!

Sponsorluğun duyurusu için hazırlanan reklam filmi izleyiciler tarafından oldukça ilgi gördü; Twitch’te 11 milyondan fazla saat görüntüleme, Instagram’da 3 milyon gösterim, Twitter’da 13 milyondan fazla görüntüleme ve 1 milyondan fazla etkileşim elde edildi.

Fire Flux Esports’tan 2023 yılında başarılar

CUPRA sponsorluğu ile gücünü katlayan Fire Flux Esports, PUBG MOBILE tarafında 2023 yılını başarılarla geçirdi. 3.5 milyon TL ödüllü PMPL Avrupa Turnuvası’nda Şampiyon olan takım, devamında Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen PUBG MOBILE World Invitational’ın (PMWI) Ana Turnuvasında son ana kadar mücadele etti. Heyecan dolu anlara imza atan Fire Flux Esports, sergilediği performansla turnuvayı 101 puanla 6’ncı sırada tamamlamış ve 2.5 milyon TL’yi aşan bir ödülü almaya hak kazanmıştı.

Yıl içerisinde VALORANT’ta TESFED Türkiye Kupası’nda ikinci olan Fire Flux Esports, Mobile Legends’da ise MTC Turkiye Championship Season 2’de birincilik, Phygital Games #9’da ise üçüncülük elde etmişti

Fire Flux Esports, tüm bunlara ek olarak Global Esports Games 2023’te de Milli Takım olarak ülkemizi temsil etmişti.

The post CUPRA ve Fire Flux Esports’ın güç birliği ödülle taçlandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/cupra-ve-fire-flux-esportsin-guc-birligi-odulle-taclandi/feed/ 0
Honor of Kings efsanevi savaşları 21 Şubat’ta Türkiye’de başlıyor! https://esportimes.com/tr/honor-of-kings-efsanevi-savaslari-21-subatta-turkiyede-basliyor/ https://esportimes.com/tr/honor-of-kings-efsanevi-savaslari-21-subatta-turkiyede-basliyor/#respond Sun, 04 Feb 2024 17:35:45 +0000 https://esportimes.com/?p=129720 Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) oyunu Honor of Kings, 21 Şubat tarihinde ülkemize geliyor. Ön kayıtları hala açık olan Honor of Kings, lansman sürecine özel ön kayıt yaptıran tüm oyuncularına çeşitli sürprizler vadediyor. Level Infinite ve TiMi Studio Group, Honor of Kings’in Türkiye’de resmî olarak 21 Şubat tarihinde, Android ve […]

The post Honor of Kings efsanevi savaşları 21 Şubat’ta Türkiye’de başlıyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) oyunu Honor of Kings, 21 Şubat tarihinde ülkemize geliyor. Ön kayıtları hala açık olan Honor of Kings, lansman sürecine özel ön kayıt yaptıran tüm oyuncularına çeşitli sürprizler vadediyor.

Level Infinite ve TiMi Studio Group, Honor of Kings’in Türkiye’de resmî olarak 21 Şubat tarihinde, Android ve iOS cihazlarda çıkacağını duyurdu. Bir mobil MOBA oyunu olan Honor of Kings, ilk olarak Kasım 2015’te oyuncularla buluştu ve kısa sürede kendi türünde dünyanın en çok oynanan oyunu olarak kabul edildi. 

Oyunun Türkiye’de piyasa sürüleceği Şubat 2024 tarihi itibarıyla da Honor of Kings, sert mücadelelerle dolu takım savaşları ve renkli kahraman kadrosuyla yeni bir hayran kitlesini de etkilemeyi hedefliyor.

1 milyondan fazla oyuncu Honor of Kings’e ön kayıt oldu!

Oyunun resmi çıkışına kadar devam edecek olan ön kayıt programına Türkiye, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Doğu Avrupa ve Güney Asya bölgelerinden 1 milyondan fazla oyuncu kayıt oldu. Ön kayıt sürecine dahil olan oyuncular, belirli kilometre taşlarına ulaştıklarında ise şu ödülleri kazanacaklar:

  • Oyunun sembolik kahramanlarından biri olan Ying
  • Ying’in Kızıl Püskül kostümü
  • 500 Elmas
  • 2000 Arcana Parçası
  • 5000 oyun içi para
  • Sınırlı bir süre için tüm kahramanların ücretsiz deneme sürümü

Geliştirici ekip, Honor of Kings’in piyasaya sunulduğu tarihten itibaren oynanışı devamlı geliştirmeyi hedefledi. Bu kapsamda 8 yıl boyunca yapılan milyarlarca maçtan elde edilen deneyimleri değerlendiren ekip, takım hızı ve stratejisini dengeleyen bir oyun sunmayı hedefliyor.

Türkçe dil desteği mevcut!

Honor of Kings ekibi, Türkiye’den ön kayıt yaptıran oyunculara düzgün ve istikrarlı bir oyun deneyimi sunmak için bölgesel sunucuları devreye almanın yanı sıra Türkçe oyun içi metinler ve seslendirme de sunuyor. 

Bunların yanı sıra yanı sıra Level Infinite ve TiMi, Türkiye’nin kültürel değer ve kutlamalarının oyunun gelecek dönem içerikleri arasında yer alacağının da altını çiziyor. Bu içeriklerin, Türkiye’de sevilen bir sanatçı ile duyurulması planlanıyor.

Bu yerel içerikler, Türkiye’den bir sanatçıyla duyurulmanın yanı sıra dünya çapında tanınmış müzik sanatçıları ve ünlülerle yapılan daha fazla iş birliği ile tamamlanacak. Honor of Kings’in önceki iş birlikleri arasında Hans Zimmer, Joe Hisaishi ve en son DJ Alok bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak Tencent Games Türkiye Ülke Müdürü Aras Şenyüz’ün ifadesiyle: “TiMi’deki meslektaşlarımızla yakın bir şekilde çalışarak topluluğumuza oyunun en iyi versiyonunu sunmayı amaçlıyoruz. İster deneyimli MOBA ister türün yeni gelenleri olsun tüm oyuncuları; yerelleştirmelerle zenginleştirdiğimiz, kapsamlı öğreti içeren ve onların ihtiyaçlarına göre şekillendirdiğimiz Honor of Kings’e davet ediyoruz.”

15 milyon dolar yatırım yapılacak programın ilk ayağı İstanbul!

Uluslararası bir espor ekosistemi oluşturmak üzere yola çıkılan Honor of Kings espor programının 15 milyon dolarlık yatırım vaadi aldığı açıklandı. Bu espor programı; daha fazla oyuncu ve takıma, konumları fark etmeksizin katılma fırsatı sunmak için tasarlanmış yerel ve global turnuvaları içerecek. 

İstanbul’da gerçekleşecek espor programı ise Mart ayında oynanacak olan Global Invitational Series ile başlayacak.

Ödül havuzu 300.000 dolar!

Türkiye, Brezilya, MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ve CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerinden sekiz takımın seriye devam etme şansı için kafa kafaya mücadele edeceği bir etkinlik olan Intercontinental Invitational’ın ödül havuzu da 300.000 dolar olarak açıklandı.

Bol heyecan ve çeşitli ödüllerle geçecek sezonun sonu ise dünyanın dört bir yanından gelecek takımların global şampiyon olmak için yarışacağı Honor of Kings Championship Invitational ile sona erecek.

Ön kayıt ve ödüllerle ilgili daha fazla bilgi için: https://www.honorofkings.com/pre-register 

Honor of Kings resmi oyun duyurusu tanıtım videosunu izlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=Ms1pS0qvFeQ 

Yaklaşan Honor of Kings haberleri ve güncellemeleri hakkında daha fazla ayrıntı için resmi Honor of Kings sitesini ziyaret edebilir ya da Discord, Instagram ve Youtube sosyal medya kanallarına göz atabilirsiniz.

The post Honor of Kings efsanevi savaşları 21 Şubat’ta Türkiye’de başlıyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/honor-of-kings-efsanevi-savaslari-21-subatta-turkiyede-basliyor/feed/ 0
Galatasaray Espor PUBG MOBILE’da Avrupa Şampiyonu oldu! https://esportimes.com/tr/galatasaray-espor-pubg-mobileda-avrupa-sampiyonu-oldu/ https://esportimes.com/tr/galatasaray-espor-pubg-mobileda-avrupa-sampiyonu-oldu/#respond Fri, 27 Oct 2023 14:26:17 +0000 https://esportimes.com/?p=127766 PUBG MOBILE European Wonder League 2. Sezon kadınlar turnuvasında Türk temsilci Galatasaray Espor takımı toplamda 125 puan alarak büyük bir başarıya imza attı ve bir kez daha Avrupa şampiyonu oldu. Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan PUBG MOBILE’ın Doğu Avrupa ekibi tarafından 9 – 24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen PUBG MOBILE European Wonder League […]

The post Galatasaray Espor PUBG MOBILE’da Avrupa Şampiyonu oldu! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
PUBG MOBILE European Wonder League 2. Sezon kadınlar turnuvasında Türk temsilci Galatasaray Espor takımı toplamda 125 puan alarak büyük bir başarıya imza attı ve bir kez daha Avrupa şampiyonu oldu.

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan PUBG MOBILE’ın Doğu Avrupa ekibi tarafından 9 – 24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen PUBG MOBILE European Wonder League 2. Sezon (PMEWL) kadınlar turnuvasına Türk takımları damga vurdu. 

Türkiye’nin yanı sıra diğer Avrupa ülkelerinden takımların da katıldığı turnuvada elde ettiği 125 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyen temsilcimiz Galatasaray Espor, önemli bir başarı yakalayarak iki sezon üst üste şampiyon oldu.

Finallere 5 Türk takımı doğrudan adını yazdırdı!

Toplamda 16 Türk takımının katıldığı turnuva kıran kırana ve rekabet oranı yüksek maçlara sahne oldu. Turnuva başından itibaren başarılı bir mücadele sergileyen Galatasaray Espor, ilk grubu birinci sırada tamamlarken diğer Türk temsilcilerinden Digital Athletics, İstanbul Wildcats, Eagle Espor ve Fenerbahçe Espor da gruplarından doğrudan finallere katılma hakkı kazandı.

Türk kadın espor takımları turnuvaya damga vurdu!

Turnuvanın final aşamasına ise 6 farklı Türk takımı katılma başarısı gösterirken temsilcilerimizin sıralamadaki yerleri ise şöyle oldu: Galatasaray Espor birinci, Eagle Espor dördüncü, İstanbul Wildcats altıncı, Fenerbahçe Espor sekizinci, Digital Athletics on üçüncü ve Bonfire Esports ise on dördüncü.

32 takım mücadele etti!

Toplamda 32 takımın mücadele ettiği turnuvada birinci hafta grup aşamalarında ilk dört sıraya giren takımlar direkt olarak final aşamasına katılmaya hak kazandı. Her iki gruptan da 10’ar takım olmak üzere 20 takımın finallere yükselmek için mücadele ettiği turnuvanın final aşaması ise 16 takımın mücadelesine sahne oldu.

PUBG MOBILE ücretsiz olarak App Store ve Google Play Store’dan indirilebilir.

PUBG MOBILE ile ilgili daha fazla bilgi için InstagramYoutubeTikTokFacebookTwitchTwitter ve hesaplarını takip edebilirsiniz.

The post Galatasaray Espor PUBG MOBILE’da Avrupa Şampiyonu oldu! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/galatasaray-espor-pubg-mobileda-avrupa-sampiyonu-oldu/feed/ 0
Battlefield 2042 6. Sezon’un İlk Etkinliği, Dark Protocol Açıklandı! https://esportimes.com/tr/battlefield-2042-6-sezonun-ilk-etkinligi-dark-protocol-aciklandi/ https://esportimes.com/tr/battlefield-2042-6-sezonun-ilk-etkinligi-dark-protocol-aciklandi/#respond Fri, 27 Oct 2023 13:37:19 +0000 https://esportimes.com/?p=127754 Electronic Arts’ın en iddialı FPS oyunlarından olan Battlefield 2042, yeni oyun içi etkinliğini duyurdu: Dark Protocol! Birçok yenilikle birlikte gelene etkinlik, 31 Ekim Salı gününden 14 Kasım Salı gününe kadar sürecek. Yeni Killswitch modu ile karanlık ve kapalı alanlarda kıyasıya mücadele edecek olan oyuncular, evlerine ödüllerle dönmeye hazırlanıyorlar. Hebrides’teki gizli bir Ar-Ge laboratuvarı olan Boreas tesisinin istila […]

The post Battlefield 2042 6. Sezon’un İlk Etkinliği, Dark Protocol Açıklandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Electronic Arts’ın en iddialı FPS oyunlarından olan Battlefield 2042, yeni oyun içi etkinliğini duyurdu: Dark Protocol! Birçok yenilikle birlikte gelene etkinlik, 31 Ekim Salı gününden 14 Kasım Salı gününe kadar sürecek.

Battlefield 2042

Yeni Killswitch modu ile karanlık ve kapalı alanlarda kıyasıya mücadele edecek olan oyuncular, evlerine ödüllerle dönmeye hazırlanıyorlar.

Hebrides’teki gizli bir Ar-Ge laboratuvarı olan Boreas tesisinin istila edilmesini ve yapay zeka kontrolündeki sentetik Geist askerlerinin yaratılmasını konu alan Dark Protocol’de oyuncular, sınırlı süreliğine oyunda yer alacak olan yeni Killswitch modunda mücadele edecek ve birçok farklı ödül kazanabilecekler.

Battlefield 2042

Killswitch; Redacted, Manifest, Hourglass ve Spearhead haritalarında oynanabilen 12v12’lik bir mod olarak oyunda yer alacak. Oyuncular savaş alanının kontrolünü 40’a kadar Geist askeri yaratıp çeşitli noktaları ellerinde tutarak sağlamaya çalışacaklar. Küçük ve saldırıya açık alanlarda gerçekleşecek olan çatışmalar oyuncuları; ekipmanlarına, kaynaklarına ve takım arkadaşlarına güvenmeye zorlayacak. Amaç basit: Bir noktayı ele geçir, puanı al ve sonrakine geç!

Dark Protocol etkinliğinin fragmanını izlemek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. Oyun hakkında daha fazla bilgi almak içinse bu adresi takip edebilirsiniz.

Battlefield 2042 ile ilgili anlık haberleri takip etmek için @Battlefield X hesabını sosyal medyadan takibe alabilirsiniz.

The post Battlefield 2042 6. Sezon’un İlk Etkinliği, Dark Protocol Açıklandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/battlefield-2042-6-sezonun-ilk-etkinligi-dark-protocol-aciklandi/feed/ 0
AVRUPA ŞAMPİYONU BBL QUEENS! https://esportimes.com/tr/sampiyon-bbl-queens/ https://esportimes.com/tr/sampiyon-bbl-queens/#respond Sun, 08 Oct 2023 21:42:53 +0000 https://esportimes.com/?p=127068 Game Changers 2023 Stage III: EMEA‘da şampiyon olup Sao Paulo biletini alan ekip BBL Queens oldu. Game Changers 2023 Stage III: EMEA Büyük Finali‘nde Acend Rising‘i 3-1’lik skorla mağlup eden BBL Queens, hem Game Changers 2023 Championship biletinin hem de €10,000‘luk para ödülünün sahibi oldu. Bir tarafta Ayşe “schnellÆ” Ergül’ün ekibi Acend Rising, diğer tarafta […]

The post AVRUPA ŞAMPİYONU BBL QUEENS! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Game Changers 2023 Stage III: EMEA‘da şampiyon olup Sao Paulo biletini alan ekip BBL Queens oldu.

Game Changers 2023 Stage III: EMEA Büyük Finali‘nde Acend Rising‘i 3-1’lik skorla mağlup eden BBL Queens, hem Game Changers 2023 Championship biletinin hem de €10,000‘luk para ödülünün sahibi oldu.

Bir tarafta Ayşe “schnellÆ” Ergül’ün ekibi Acend Rising, diğer tarafta temsilcimiz BBL Queens, Sao Paulo bileti için kıyasıya bir mücadele verdi. Turnuvanın başından sonuna kadar dominant bir performans sergileyen temsilcimiz, finalde de farkını ortaya koymayı başardı ve 3-1’lik skorla şampiyonluğa ulaştı.

Harita Sonuçları:

HAVEN: 13 – 11

LOTUS: 13 – 4

ASCENT: 12 – 14

SPLIT: 13 – 5

HAVEN haritasındaki olağanüstü geri dönüş adeta nefesleri kesti. 11 – 4’ten itibaren tek bir tur dahi vermeden oyuna dönüp harita galibiyetine uzanan temsilcimiz, 13 – 4’lük skorla finale muazzam bir giriş yaptı.

HAVEN haritasında yakaladığı rüzgarı bırakmayan BBL Queens, LOTUS‘a fırtına gibi bir giriş yaptı. 9 – 3’lük ilk yarı skorunun ardından 13 – 4’lük skorla serideki durum 2 – 0’a geldi.

ASCENT haritası Acend Rising’in net bir şekilde reaksiyon verdiği tek haritaydı. HTM’in yıldızlaştığı haritada, oynanan uzatmaların sonucunda 14 – 12’lik skorla Acend Rising galibiyete ulaştı.

SPLIT haritasında ise seriyi kapatmaya odaklı bir BBL izledik. Rakibin 2 tur bile olsa arka arkaya seri almasına engel olan ekip, net bir oyun ve 13 – 5’lik skorla galip gelmeyi başardı ve seriyi kapatmasını bildi.

Temsilcimizi şampiyonluğu için tebrik eder, Game Changers 2023 Championship turnuvasında başarılar dileriz.

The post AVRUPA ŞAMPİYONU BBL QUEENS! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/sampiyon-bbl-queens/feed/ 0
Intel Monsters Reloaded 2023, çok yakında başlıyor! https://esportimes.com/tr/intel-monsters-reloaded-2023-cok-yakinda-basliyor/ https://esportimes.com/tr/intel-monsters-reloaded-2023-cok-yakinda-basliyor/#respond Wed, 27 Sep 2023 14:01:55 +0000 https://esportimes.com/?p=126616 Monster Notebook ve Intel iş birliğiyle düzenlenen, espor severlerin tüm dünyada heyecanla takip ettiği Intel Monsters Reloaded 2023 çok yakında başlıyor! Türkiye, Almanya, İngiltere ve GCC bölgesinde yer alan Körfez Arap Ülkeleri’nde gerçekleştirilecek turnuvanın başvuruları kısa süre sonra monsternotebook.com.tr üzerinden alınmaya başlanacak. Toplamda 30.000 dolar değerindeki ödül havuzuyla espor oyuncularının sabırsızlıkla beklediği Intel Monsters Reloaded 2023, ülkemizde […]

The post Intel Monsters Reloaded 2023, çok yakında başlıyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Monster Notebook ve Intel iş birliğiyle düzenlenen, espor severlerin tüm dünyada heyecanla takip ettiği Intel Monsters Reloaded 2023 çok yakında başlıyor!

Türkiye, Almanya, İngiltere ve GCC bölgesinde yer alan Körfez Arap Ülkeleri’nde gerçekleştirilecek turnuvanın başvuruları kısa süre sonra monsternotebook.com.tr üzerinden alınmaya başlanacak.

Toplamda 30.000 dolar değerindeki ödül havuzuyla espor oyuncularının sabırsızlıkla beklediği Intel Monsters Reloaded 2023, ülkemizde PUBG ve CS:GO oyunları ile gerçekleştirilecek. Turnuvanın aralık ayında düzenlenecek offline büyük finali Twitch üzerinden canlı yayınlanacak. Turnuva, büyük final organizasyonuyla son bulacak.

30.000 dolar değerinde ödül dağıtılacak!

Intel Monsters Reloaded, amatör veya profesyonel fark etmeksizin her seviye oyuncuya espor heyecanını doyasıya yaşatmayı hedefliyor. Turnuva ülkemizde; PUBG, CS:GO, Almanya, İngiltere ve GCC bölgesi ülkelerinde ise CS:GO oyunları ile gerçekleştirilecek. Toplam 4 farklı bölgede düzenlenecek turnuva, 30.000 dolar değerindeki ödül havuzuyla dikkat çekiyor. 

Online olarak başlayan CS:GO turnuvası ise 4 bölgeden gelecek finalistlerin katılımıyla Büyük Final mücadelesiyle sona erecek. 

2022’de takımlara yaklaşık 565 bin TL değerinde ödül dağıtıldı!

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Intel Monsters Reloaded 2022’ye 5 bine yakın espor oyuncusu katılmış, turnuvanın ödül havuzunda toplanan yaklaşık 565 bin TL değerinde ödül takımlara dağıtılmıştı. Oyunseverler tarafından büyük ilgi gören finaller, Grand Pera’da yüzlerce oyun tutkunu tarafından izlenmiş, ayrıca turnuva sosyal medya üzerinden tüm dünyaya canlı olarak yayınlanmıştı. Türkiye’den 2, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1 takımın kıyasıya mücadele ettiği finaller nefes kesmişti.

The post Intel Monsters Reloaded 2023, çok yakında başlıyor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/intel-monsters-reloaded-2023-cok-yakinda-basliyor/feed/ 0
EA SPORTS FC 24 İKON Sınıfı Tüm Detaylarıyla Açıklandı! https://esportimes.com/tr/ea-sports-fc-24-ikon-sinifi-tum-detaylariyla-aciklandi/ https://esportimes.com/tr/ea-sports-fc-24-ikon-sinifi-tum-detaylariyla-aciklandi/#respond Tue, 19 Sep 2023 21:32:44 +0000 https://esportimes.com/?p=126303 EA SPORTS FC 24 oyununun 24 İKON Sınıfı ile tanışmanın vakti geldi. Zico’dan Mia Hamm’e, Homare Sawa’dan Kelly Smith’e, FC 24 İKON’ları efsaneleri tekrar hayata döndürmeye hazırlanıyor. Oyuncuların beğenisine sunulan İKON unvanı her yıl yoğun tartışmalara yol açıyor, ancak bu yıl, aralarında kadın futbolunun önünü açan beş İKON’un da bulunduğu, futbol tarihinde ses getirecek yeni […]

The post EA SPORTS FC 24 İKON Sınıfı Tüm Detaylarıyla Açıklandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
EA SPORTS FC 24 oyununun 24 İKON Sınıfı ile tanışmanın vakti geldi.

Zico’dan Mia Hamm’e, Homare Sawa’dan Kelly Smith’e, FC 24 İKON’ları efsaneleri tekrar hayata döndürmeye hazırlanıyor.

Oyuncuların beğenisine sunulan İKON unvanı her yıl yoğun tartışmalara yol açıyor, ancak bu yıl, aralarında kadın futbolunun önünü açan beş İKON’un da bulunduğu, futbol tarihinde ses getirecek yeni bir İKON sınıfı Ultimate Team’e gelmek üzere. Kendi kulüplerine veya ülkelerine büyük övgüler getiren ve zaman içerisinde çıtayı sürekli yukarı taşıyan bu İKON’lar, kariyerleri boyunca elde ettikleri başarılarla birer efsaneye dönüştüler.

FC 24 İKON Sınıfı Futbolcuları:

Mia Hamm (ABD): Dünyada Yılın Kadınlar Oyuncusu ödülünün ilk kazananı, 1999’da ilk kez iki kez Kadınlar Dünya kupası şampiyonu ve Dünya Futbol Onur Listesi’ne giren ilk kadın.

Zico (Brezilya): Dünya futbolunun en büyük oyun kurucuları, rakiplerini geçmenin yeni yollarını keşfeden ve 101’lik serbest vuruş golüyle tüm zamanların rekorunu kıran Zico’nun yaratıcı dehasını bir idol haline getirdiler.

Bobby Charlton (İngiltere): İngiltere Kraliçesi tarafından şövalye ilan edilen Bobby, Dünya Kupası’nı, UEFA Şampiyonlar Ligi’ni ve Ballon d’Or’u kazanan dokuz oyuncudan yalnızca biri.

Camille Abily (FRA): Fransız ve Olympique Lyonnais efsanesi Abily, kariyerinin son sekiz yılında evine beş UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu getirdi, orta sahadan sezonda 15’ten fazla gol attı ve takım arkadaşlarını asiste ederek bulunduğu takım, futbol tarihinin en dominant takımlarından biri haline geldi.

Birgit Prinz (GER): Prinz, on yılı aşkın bir süre boyunca Alman futbolunun zirvesiydi; 2001 ile 2008 yılları arasında tüm Alman Yılın Oyuncusu ödüllerini kazanırken, bu sekiz yılda Frankfurt’u altı Frauen-Bundesliga şampiyonluğuna ve altı Almanya Kupası zaferine taşıdı. 2003 Dünya Kupası’nda Altın Ayakkabı ödülüne layık görüldü.

Homare Sawa (JP): 15 yaşındayken Japonya formasıyla ilk uluslararası maçında dört gol atan Sawa, 11 kez lig şampiyonu oldu, Dünya Yılın Oyuncusu ödülüne layık görüldü ve Japonya’da forma giyme rekorunun sahibi olarak emekli oldu.

Kelly Smith (İngiltere): Maç başına bir golün üzerinde ortalamayla İngiltere’nin tüm zamanların en golcü ikinci oyuncusu olan Smith, beş FA Kupası’nın yanı sıra beş İngiliz ligi şampiyonluğunu da kaldırmasıyla tanınıyor ve Arsenal’i unutulmaz bir UEFA Kadınlar Kupası zaferine taşıdı.

Franck Ribery (FRA): Bu ulaşılması zor Fransız kanat oyuncusu, Bavyera’da sadece 12 sezonda dokuz galibiyetle ve 2013’te unutulmaz bir UEFA Şampiyonlar Ligi zaferiyle o zamanki Bundesliga şampiyonluk rekorunu kırdı.

Bu yılın İKONları, EA SPORTS FC’nin en özgün futbol oyunu deneyimini yaşatmaya yönelik büyük çabasını resmeden özelliklerden sadece bir tanesi.

“FC 24 İKONU olmak benim için oldukça memnuniyet verici. Kariyerimin ve oyuncu olarak kim olduğumun bir kısmını göstererek yeni nesillere yakınlaşma fırsatına sahip olduğum için mutluyum.” diyor eski Brezilyalı oyun kurucu Zico. “Mirasımın EA SPORTS aracılığıyla bu nesillere ilham vermeye devam etmesi benim için bir onur.”

Güçlü Alman forvet Birgit Prinz ise, “FC 24’e katılan ilk kadınlardan biri olduğum ve yeniden dünya futbolunun bir parçası olduğum için çok mutluyum.” dedi.

EA SPORTS FC 24 İKON’larıyla ilgili görsellere ulaşmak için bu adresi takip edebilirsiniz.

EA SPORTS FC 24, Ultimate Edition ile birlikte gelen erken erişimle 22 Eylül 2023’te, standart sürüm ile ise 29 Eylül 2023’te oynanabilecektir. Oyunun PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC ve Nintendo Switch versiyonları için ön siparişler açılmış durumda.

The post EA SPORTS FC 24 İKON Sınıfı Tüm Detaylarıyla Açıklandı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/ea-sports-fc-24-ikon-sinifi-tum-detaylariyla-aciklandi/feed/ 0
Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı! https://esportimes.com/tr/gaming-istanbul-icin-geri-sayim-basladi/ https://esportimes.com/tr/gaming-istanbul-icin-geri-sayim-basladi/#respond Tue, 19 Sep 2023 17:38:19 +0000 https://esportimes.com/?p=126282 Dünyanın en büyük 8 uluslararası oyun ve espor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul (GIST) 22–24 Eylül 2023 tarihleri arasında Yenikapı’daki Prof. Dr.Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde oyunseverlerle buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda kapılarını açacak olan Gaming İstanbul’da oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni […]

The post Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Dünyanın en büyük 8 uluslararası oyun ve espor etkinliğinden birisi olan Gaming İstanbul (GIST) 22–24 Eylül 2023 tarihleri arasında Yenikapı’daki Prof. Dr.Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde oyunseverlerle buluşuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda kapılarını açacak olan Gaming İstanbul’da oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Ziyaretçileri birçok sürprizin beklediği Gaming İstanbul’da ayrıca 15 bin ziyaretçiye PC GamePass verilirken oyunseverler, Cyberpunk 2077 Phantom Liberty gibi birçok yeni oyunu da deneyimleme imkanı bulacaklar.

Bu yıl yedincisi düzenlenecek Gaming İstanbul22-24 Eylül’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen oyunseveri Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde bir araya getirecek.

Her yıl oldukça renkli görüntülere ve aktivitelere ev sahipliği yapan Gaming İstanbul, PC’den konsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyunu ziyaretçilerle buluşturuyor. Gaming İstanbul’da ziyaretçiler ayrıca ödüllü e-spor karşılaşmalarına ve turnuvalara katılacak, ünlü internet yayıncılarıyla bir araya gelecek. Yerli cosplay yetenekleri ise cosplay yarışmasında boy gösterecekler ve ziyaretçilere renkli görüntüler sunacaklar.

Gaming İstanbul kapsamında ayrıca oyun profesyonelleri için düzenlenen B2B etkinlik Indieway’de ise aralarında Execution Labs’ın Kurucu Ortağı Jason Della Rocca ve Remote Control Productions’ın CEO’su Hendrik Lesser gibi oyun endüstrisinin önemli isimleri konuşmacı olarak yer alacak.

15 bin kişiye PC Game Pass!

Oyun meraklılarına birçok sürpriz hazırlayan Gaming İstanbul’da bu sene15 bin ziyaretçiye Bethesda Game Studios’tan çıkan Starfield oyunu dahil yüksek kaliteli yüzlerce oyuna Windows bilgisayarlarda erişebilecekleri 1 aylık PC Game Pass veriliyor. Üç gün süreyle devam edecek Gaming İstanbul’da her gün etkinlik alanına gelen ilk 5 bin kişi toplamda ise 15 bin kişi PC Game Pass hakkı kazanacak. Gaming İstanbul’un ana sahnesinde oyuncular PC Game Pass oyunları oynama fırsatı bulabilecek.

Diğer yandan Gaming.gen.tr standında ise oyunseverlerin merakla beklediği Cyberpunk 2077 Phantom Liberty DLC’si de demo olarak oynanabilecek. Samsung standında ise Mortal Kombat 1, NBA ve Just Dance gibi popüler oyunlar ziyaretçilerle buluşurken birçok yeni oyun Gaming İstanbul’da görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Ülkemizin değerli oyun stüdyolarının hazırladığı Compass of the Destiny: İstanbul, Cardboard Town, Land of the Vikings, Diriliş Ertuğrul, Mayhem Brawler II: Best of Both Worlds, Castle of Alchemists, Book Warrior ve Pile Up gibi yeni oyunlar da Gaming İstanbul’da oyunseverlerle buluşacak. Upgrade Entertainment’ın adı henüzaçıklamayan PC-Konsol oyununun da ilk lansmanı GIST’de yapılacak ve ziyaretçilerin deneyimine sunulacak.

Dünyanın önemli oyun geliştiricileri deneyimlerini paylaşacak

Gaming İstanbul’un resmi B2Betkinliği Indieway’de oyun profesyonellerini Gaming İstanbul’da bir araya getiriyor. Gaming İstanbul’dan bir gün önce 21 Eylül’de başlayacak ve 24 Eylül’e kadar devam edecek Indieway kapsamında alanında uzman yerli ve yabancı birçok oyun profesyoneli deneyimlerini aktaracak.

Oyun endüstrisinin saygın isimlerinden Jason Della Rocca ile birlikte gerçekleşecek “Stüdyonuzu finanse etmenin ve ölçeklendirmenin sırları” konulu iş eğitim kampının yanı sıra Indeway’de ayrıca Blay Games Art Direktörü Maya Bora, Upgrade Entertainment Bölüm Tasarımcısı Balım Alpay ve Remote Control Productions CEO’su Hendrik Lesser gibi oyun dünyasının ilgiyle takip ettiği isimler konuşmacı olacak. Oyun sektörüne yönelik iş geliştirme etkinliği ve ekosistemi Indieway’de bu sene yerli ve yabancı 3000 kadar önemli katılımcıyla seminerler ve iş geliştirmeye yönelik toplantılar düzenlenecek.

Serbest geliştiricilere ücretsiz yer ayıran tek oyun etkinliği olma niteliği taşıyan Gaming İstanbul bu yıl başvuruların niteliği ölçüsünde 36 oyuna ücretsiz olarak yer verirken toplamda50’nin üzerinde serbest oyun geliştiriciyi ziyaretçi ve yatırımcılarla buluşturacak. Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki GameDev ve GamesUP 8 oyun stüdyosu ile Gaming İstanbul’a katılıyor. İlk kez görülecek oyunlarının yanısıra üniversite aynı zamanda 10 indie alanına sponsor olarak oyun geliştiricilere desteğini sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Gaming İstanbul’da Medya A.Ş, OGEM, Samsung, Gaming.gen.tr, GameDev, GamesUP, Microsoft, Turkcell, GeForce NOW powered by GAME+, Turkpin, Upgrade Entertainment ve Unity gibi bir çok önemli marka, oyun ve kuruluş bulunuyor. Yeni oyunların tanıtıldığı, birbirinden eğlenceli cihazların oyun severlerin beğenisine sunulduğu ve aynı zamanda ödüllü turnuvaların yapıldığı Gaming İstanbul ve B2B etkinliği Indieway ile ilgili tüm bilgilere ve etkinliğin biletlerine www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek Gaming İstanbul, 22 Eylül ve 23 Eylül günleri saat 10.00’da başlayıp 20.00’da bitecek. Etkinliğin son günü olan 24 Eylül, pazar günü yine 10.00’da başlayacak olan Gaming İstanbul 18.00’a kadar oyunseverlerin ziyaretine açık olacak.

The post Gaming İstanbul için Geri Sayım Başladı! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/gaming-istanbul-icin-geri-sayim-basladi/feed/ 0
PUBG NATIONS CUP 2023’ÜN ŞAMPİYONU GÜNEY KORE! https://esportimes.com/tr/pubg-nations-cup-2023un-sampiyonu-guney-kore/ https://esportimes.com/tr/pubg-nations-cup-2023un-sampiyonu-guney-kore/#respond Mon, 18 Sep 2023 19:09:58 +0000 https://esportimes.com/?p=126273 Takım, 172 toplam puanla PUBG NATIONS CUP 2023’te birinci olup 300.000 dolarlık ödül havuzunun en büyük payına sahip olmaya hak kazanırken Birleşik Krallık da ikinci sırayı elde etti. PUBG Nations Cup 2023’ün (PNC 2023) şampiyonu, 15 ülkeyi yenerek kupayı kaldıran ev sahibi Güney Kore olduğunu duyurdu. Giyeol “seoul” Cho, Heejoo “Inonix” Na, Jungyoung “Loki” Park, […]

The post PUBG NATIONS CUP 2023’ÜN ŞAMPİYONU GÜNEY KORE! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Takım, 172 toplam puanla PUBG NATIONS CUP 2023’te birinci olup 300.000 dolarlık ödül havuzunun en büyük payına sahip olmaya hak kazanırken Birleşik Krallık da ikinci sırayı elde etti.

PUBG Nations Cup 2023’ün (PNC 2023) şampiyonu, 15 ülkeyi yenerek kupayı kaldıran ev sahibi Güney Kore olduğunu duyurdu. Giyeol “seoul” Cho, Heejoo “Inonix” Na, Jungyoung “Loki” Park, Taesung “Heaven” Kim ve koç Myounggwan “ssonic” Shin’den oluşan ekip, karşılaşmayı sekiz kez ilk üçte bitirip 3 “Çorba Parası” ve toplam 172 puanla zirvede tamamlayarak üç gün boyunca kıran kırana süren PNC 2023 mücadelesinin sonunda 100.000 doların sahibi oldu. Ekip ayrıca Pick’em Challenge bağışlarından da ekstra ödül almaya hak kazandı. Giyeol “seoul” Cho, toplamda 34 kill ve 7.208 hasarla turnuvanın MVP’si oldu.

PNC 2023’te toplamda 16 ülke ve 64 oyuncu yer aldı. Geçtiğimiz yılın şampiyonu Birleşik Krallık, ikinci sırada yer alırken, onları Vietnam ve Arjantin takip etti. Diğer EMEA takımları Danimarka yarışmayı 6’ncı, Almanya 8’inci ve Türkiye ise 9’uncu sırada bitirdiler. PNC 2023, kill puanları ile sıralama puanlarını birleştiren “puan kuralı”na dayalı bir turnuvaydı. Etkinlik boyunca günde altı maç yapıldı ve Erangel, Miramar, Taego ve ayrıca global PUBG Esports etkinliklerinde ilk kez yer alan Vikendi haritasında oynanan toplam 18 maç gerçekleşti.

Güney Kore ekibi, 11. maçın sonunda lider konuma yükseldi ve bu pozisyonu bitiş çizgisine kadar sürdürmeyi başararak PNC 2023’ün şampiyonu kim olacak sorusuyla ilgili hiçbir spekülasyona yer bırakmadı. Birleşik Krallık ekibi ikinci günü 12. sırada tamamlamasına rağmen turnuvanın son gününde dikkat çekici bir geri dönüş performansı sergileyerek 10 sıra yükseldi ve hatta Vietnam’ı bile geride bırakarak turnuva sonunda ikinci sırayı aldı.

Etkinliğin son gününde KRAFTON, PUBG: BATTLEGROUNDS’un 10. haritasının ön tanıtım fragmanını paylaştı. Fragman, oyunun ikonik karakteri, Lone Survivor yanında “İHTİŞAM ŞEHRİ” (THE CITY OF GLORY) ifadesiyle yer aldı. KRAFTON, yeni haritayla ilgili daha fazla detayı ilerleyen günlerde paylaşmayı planlıyor.

PUBG Esports ile ilgili güncel bilgiler için https://pubgesports.com/tr/ adresindeki resmî web sitesini ziyaret edebilir ya da YouTubeTwitterInstagramTwitch ve TikTok üzerinden takip edebilirsiniz. Daha fazla basın materyaline ve tüm bültenlere PUBG Esports resmi basın odası üzerinden erişebilirsiniz.

The post PUBG NATIONS CUP 2023’ÜN ŞAMPİYONU GÜNEY KORE! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/pubg-nations-cup-2023un-sampiyonu-guney-kore/feed/ 0
Türk Telekom GAMEON VALORANT Turnuvası’nda şampiyon HOWL Espor! https://esportimes.com/tr/turk-telekom-gameon-valorant-turnuvasinda-sampiyon-howl-espor/ https://esportimes.com/tr/turk-telekom-gameon-valorant-turnuvasinda-sampiyon-howl-espor/#respond Sun, 17 Sep 2023 22:29:02 +0000 https://esportimes.com/?p=126193 Türk Telekom’un, oyun ekosistemini internet ve çeşitli fırsatlarla güçlendiren markası GAMEON’un düzenlediği GAMEON VALORANT Turnuvası, 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Büyük Final’ ile son buldu. 250 takımın birbirinden heyecanlı karşılaşmalarına sahne olan turnuvanın finalinde Galatasaray Espor’u 3-1 mağlup eden HOWL Espor şampiyon oldu. Türkiye’de oyunun ve oyuncunun ihtiyaç duyduğu teknolojinin sahibi Türk Telekom GAMEON, yenilikleriyle […]

The post Türk Telekom GAMEON VALORANT Turnuvası’nda şampiyon HOWL Espor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
Türk Telekom’un, oyun ekosistemini internet ve çeşitli fırsatlarla güçlendiren markası GAMEON’un düzenlediği GAMEON VALORANT Turnuvası, 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Büyük Final’ ile son buldu. 250 takımın birbirinden heyecanlı karşılaşmalarına sahne olan turnuvanın finalinde Galatasaray Espor’u 3-1 mağlup eden HOWL Espor şampiyon oldu.

Türkiye’de oyunun ve oyuncunun ihtiyaç duyduğu teknolojinin sahibi Türk Telekom GAMEON, yenilikleriyle oyun ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor. GAMEON tarafından düzenlenen GAMEON VALORANT Turnuvası büyük ilgi topladı. 1500’den fazla oyucunun başvurduğu turnuvada açık elemelerle birlikte toplam 250 takım kıyasıya mücadele etti. İki açık elemeden geçen takımlar grup aşamasına yükseldi. Galatasaray Espor, 2L8, HOWL Espor ve Ranked Demons takımları grup aşamalarında rakiplerini geride bırakarak yarı finale kalmaya hak kazandı. Yarı finalde rakipleri 2L8 ve Ranked Demons’u yenen Galatasaray Espor ile HOWL Espor, ESA Espor Arena’da fiziki olarak düzenlenen ‘Büyük Final’de karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen müsabakada Galatasaray Espor’u 3-1 mağlup eden HOWL Espor, şampiyonluğa ulaştı. ESA Espor Arena’da oynanan çekişmeli mücadeleyi yerinde takip eden yüzlerce oyunsever büyük heyecan yaşadı.

Turnuva heyecanı sahnenin dışına taştı!

GAMEON VALORANT Turnuvası’nın büyük finalinde gerçekleştirilen birbirinden özel etkinlikler oyunseverlerin seyir zevkini katladı. Fire Flux Espor takımının oyuncusu Wo0t ile 1v1 turnuva fırsatıyla eşsiz bir deneyim yaşayan katılımcılar, sürpriz hediyeler ve daha birçok aktiviteyle gün boyu keyifli vakit geçirdi. Turnuvada derece elde eden takımlar toplam 200 bin TL ödülün sahibi oldu. İmza attığı işlerle Türkiye’deki oyun ekosistemine ve oyunculara büyük değer katan GAMEON, oyuncuları ve oyunseverleri yeni turnuvalarda bir araya getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

The post Türk Telekom GAMEON VALORANT Turnuvası’nda şampiyon HOWL Espor! appeared first on Espor Haberleri.

]]>
https://esportimes.com/tr/turk-telekom-gameon-valorant-turnuvasinda-sampiyon-howl-espor/feed/ 0